首頁新聞討論區破解服務官方解鎖商店技術支援

iPhone4HK 討論區 - 香港的 iPhone, iPod Touch 及 iPad 專屬論壇

申請帳戶
查看: 3095|回復: 4

JB後同步問題(急!!!!!)

iPhone 新手

choschan 發表於 2010-2-26 15:09:46 |顯示全部樓層

資料: 3gs 3.1.2(7d11)
jb: 經朋友利用iphone4教授之方法己jb
     (jb私一切所需setting/ program等均由朋友一手包辦, 而我是原全對jb一竅不通!!)

問題: 在完成jb後, 0係iphone 入面del過一d我覺得冇用0既icon,(我應該係誤以為果d係game apps..), 之後尋晚首次連接itunes想入game/ mp3, itune認到我部機, 然4我照正常程序拉game/ 歌入itune之後進行同步, itune內, 我的iphone已有顯示我新入的項目, 但我在iphone卻不能尋找到那些我新入的apps/ 歌, 已嘗試reboot多次, 亦已同步多次.

另, 因為我是在朋友家用朋友電腦jb, 經佢itunes同步過我部機, 依家我入iphone入面0既app store, 個account係show左我個fd0既account, 我用itunes再次同步過, 個account依然係我朋友0既account, 請問有冇關係?

請問各位高手有何高見?如何解決??

萬分感謝!!!

10萬

超級版主

Robert 發表於 2010-2-26 16:09:46 |顯示全部樓層
開你itunes 將所有野都唔好同步 刪哂你fd 既apps
或者開itunes ,按最頂欄store,按授權帳號, 入番你fd 個itunes account
回復

iPhone 新手

choschan 發表於 2010-2-26 16:18:34 |顯示全部樓層
咁我係咪用唔返自己 itunes 0既 account?
回復

10萬

超級版主

Robert 發表於 2010-2-26 16:19:39 |顯示全部樓層
可以用, 只不過係你部 iphone 有你朋友既軟件係到, 一係就刪哂佢, 一係要係你部電腦授權番
回復

iPhone 新手

choschan 發表於 2010-2-26 16:21:21 |顯示全部樓層
我會試多試, 麻煩哂sin~~^^
回復